Οι Yankees ξεκινούν μια νέα εποχή το 2015

Ένα ευχάριστο διάλειμμα από την postseason, που δικαίως μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων του baseball, με ένα μεταφρασμένο άρθρο - ανάλυση από κοινότητα φίλων των ΝΥ Yankees για το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας!

Για πρώτη φορά μετά το 1990 οι New York Yankees δεν θα έχουν κάποιον παίκτη στο γήπεδο που ονομάζεται Williams, Jeter, Rivera, Pettite ή Posada. Ήταν σίγουρα πολύ τυχεροί όσοι πρόλαβαν να γίνουν μάρτυρες  αυτής της τόσο ξεχωριστής δυναστείας και των αντίστοιχων επιτυχιών στα playoffs. Οι αριθμοί είναι εκπληκτικοί, 5 κατακτήσεις World Series, 17 συμμετοχές σε playoffs σε 20 χρονιές, 2 αδιαφιλονίκητοι Hall of Famers, όπως επίσης και ένας manager. Πως Θα ξεκινήσει η νέα εποχή; Ποιος θα είναι ο νέος κορμός της ομάδας;

Παρόλο που οι Yankees δεν έχουν ένα κορμό από νέους παίκτες στο ρόστερ, τους όποιους να ανέπτυξαν οι ίδιοι στο farm system, έχουν ταλέντο. Η ομάδα μπορεί να χτίσει γύρω από τους Brett Gardner, Jacoby Ellsbury και Brian McCann. Και οι τρεις είναι στα καλύτερα τους και πρέπει να το βγάλουν αυτό στο γήπεδο τα επόμενα δύο χρόνια. Όσον αφορά το pitching staff, φυσικά, ξεκινάει με τον σημαντικό Masahiro Tanaka, όπως επίσης τους Shane Greene, Michael Pineda και Dellin Betances.

Σίγουρα θα πρέπει να κλείσουν τις τρύπες στην αριστερή πλευρά, δηλαδή στην θέσεις τις τρίτης βάσης και του shortstop, όπως και στο right field και φυσικά στο rotation. Άλλο ένα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι οι μειωμένες επιδόσεις και τα μεγάλα συμβόλαια των Alex Rodriguez, Mark Teixeira και CC Sabathia. Αυτή η offseason αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα των Yankees, καθώς πλησιάζουν σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Ή θα δώσουν χρόνο σε νέα παιδιά και θα επικεντρωθούν στην ανανέωση της ομάδας ή θα ξαναποντάρουν στα μεγάλα συμβόλαια έτοιμων παικτών. Μετά την περσινή αποτυχία και την απουσία από την postseason για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα ποντάραμε στο δεύτερο σενάριο,

Ρεαλιστικά, ίσως να μην ξαναδούμε το μεγαλείο του "Core Four" και του Bernie Williams να έρχονται όλοι μαζί ταυτόχρονα. Όπως και να έχει, οι Yankees έχουν μερικούς παίκτες στις minor leagues που μπορεί να έχουν σημαντική παρουσία στις χρονιές που ακολουθούν. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό ο σύλλογος έχει ένα σταθερό, δυνατό outfielder, τον Aaron Judge.


Στο infield υπάρχουν  οι Eric Jagielo, Rob Refsnyder και Greg Bird που μοιάζουν υποσχόμενες επιλογές για τους Yankees. Ο Luis Severino έκανα δυναμική εμφάνιση το 2014 και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να γίνει κομμάτι του rotation στο άμεσο μέλλον, κάτι που η ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη. O Ty Hensley είναι επιτέλους υγιής και ο Ian Clarkin είναι ένα ακόμη όνομα που πρέπει να προσέξουμε ως πιθανό μέλος του rotation σε βάθος χρόνου. 


Το μέλλον είναι νεφελώδες για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια και οι προσδοκίες για μια νέα δυναστεία δεν είναι καθόλου ρεαλιστικές. Οι φίλαθλοι των Yankees έγιναν μάρτυρες αυτής της εκπληκτικής ομάδας και πρέπει να είναι ευγνώμων, όσο κάνεις άλλος. Και παρόλο που μπορεί να μην ξαναδούν το ίδιο μεγαλείο, οι Steinbrenners θα κρατούν τους Yankees πάντα ψηλά στην διεκδίκηση των playoffs.