Οι κανόνες για την βελτιώση του ρυθμού του παιχνιδιού θα δοκιμαστούν στην Arizona Fall League. (Αναλυτικά οι προτάσεις)

Οι πειραματικοί κανόνες για τον ρυθμό του παιχνιδιού θα δοκιμαστούν εν δράση στη φετινή Arizona Fall League που ξεκινάει σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Major League Baseball. Το μεγάλο αυτό πλάνο που θα εφαρμοστεί στους συγκεκριμένους αγώνες, σχεδιάστηκε από την αρμόδια επιτροπή της MLB, όπως αυτή ανακοινώθηκε στις 22 Σεπτέμβρη.

Οι πειραματικοί κανόνες για το ρυθμό του παιχνιδιού, που θα δοκιμαστούν, είναι οι ακόλουθοι:

Κανόνας για το  Batter's Box: Ο ροπαλιστής πρέπει να κρατάει τουλάχιστον το ένα πόδι εντός του batter's box κατά της διάρκεια της παρουσίας του at-bat, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων όπου δύναται να βγει στην χωμάτινη περιοχή γύρω απ' το home plate.
[Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν την περίπτωση foul ball ή foul tip, ενός pitch που αναγκάζει τον ροπαλιστή να βγει εκτός batter's box, χρόνο που ζητήθηκε και έγινε δεκτός, ενός wild pitch ή ενός passed ball, και αρκετά άλλα.)





Κανόνας για Intentional Walks:  Σε περίπτωση που μια ομάδα αποφασίσει ότι θέλει να κάνει intentional walk ένα ροπαλιστή, δεν χρειάζεται να γίνουν pitch. Αντιθέτως, ο manager θα κάνει σήμα στον home plate umpire με 4 δάκτυλα και ο ροπαλιστής θα προχωρήσει αυτόματα στη πρώτη βάση, ώστε να γίνει δρομέας.




Κανόνας 20-Δευτερολέπτων: Μια τροποποίηση του Κανόνα 8.04 θα εφαρμοστεί, που θα αποθαρρύνει αχρείαστες καθυστερήσεις από τον pitcher. Ο κανόνας 8.04 απαιτεί από τον pitcher να ρίξει την μπάλα στον ροπαλιστή εντός 12 δευτερολέπτων αφού την πάρει στα χέρια του και ενώ οι βάσεις είναι άδειες. Η ποινή που έχει προβλεφθεί από τον Κανόνα 8.04 για την παραβιάσει του κανόνα από τον pitcher είναι ότι ο umpire πρέπει να καλέσει "Ball."


Στούς αγώνες του AFL στο Salt River,  ένα χρονόμετρο θα βρίσκεται και στα δύο dugout, ένα πίσω από το home plate, και άλλο ένα στο outfield. Το χρονόμετρο θα το ελέγχει ένας ανεξάρτητος βοηθός, ο οποίος δεν θα είναι μέλος του umpire crew. Ο pitcher θα έχει 20 δευτερόλεπτα για να ρίξει το κάθε pitch. Ο ροπαλιστής θα πρέπει να είναι στο box έτοιμος για το pitch στην διάρκεια των 20 δευτερολέπτων. Αν ο ροπαλιστή βγει εκτός της περιοχής του στην διάρκεια των 20 δευτερολέπτων, ο pitcher μπορεί να ρίξει pitch και ο umpire να καλέσει strike, εκτός αν ο ροπαλιστής ζήτησε χρόνο και του δόθηκε από τον umpire. Όπως περιγράφεται στον Κανόνα 6.02(b), οι umpires μπορούν να δεχτούν μια λογική αίτηση για "Τime" από τον ροπαλιστή υπό τις κατάλληλες προυποθέσεις.
Το χρονόμετρο των 20 δευτερολέπτων πρέπει να ξεκινάει όταν ο  pitcher έχει την κατοχή της μπάλας, ασχέτως αν ο ροπαλιστής είναι στην περιοχή του ή αλλιώς ειδοποιώντας τον pitcher. Εξασφαλίζοντας όπως και να χει, ότι (1) με σεβασμό στο πρώτο pitch σε κάθε ροπαλιστή, το χρονόμετρο πρέπει να ξεκινάει όταν ο ροπαλιστής βρίσκεται εντός της περιοχής του (2) με σεβασμό στο pitch προς ένα ροπαλιστή, όταν ακολουθεί μια φάση όπου ο pitcher ενεπλάκη ως αμυνόμενος (συμπεριλαμβανομένων των back up throws), το χρονόμετρο πρέπει να ξεκινάει όταν ο ροπαλιστής βρίσκεται εντός της περιοχής του, προειδοποιώντας τον pitcher, και ενώ ο pitcher έχει εισέλθει στο mound με σκοπό να βρεθεί στο rubber και να ρίξει στον ροπαλιστή, και {3} αν ένας ροπαλιστής κάνει foul off ένα pitch, το χρονόμετρο πρέπει να ξεκινήσει όταν ο umpire δείξει προς τον pitcher και πει "Play". Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι επίσημοι κανόνες του αθλήματος σχετικά με τα γρήγορα pitch εφαρμόζονται κανονικά.
Το χρονόμετρο θα σταματήσει μόνο όταν ο pitcher ξεκινήσει την κίνηση για να ρίξει την μπάλα (και όχι "όταν ο pitcher αφήσει την μπάλα" όπως αναφέρει ο Κανόνας 8.04}. Το ξεκίνημα της κίνηση για να έρθει σε set θέση αρκεί για να σταματήσει το χρονόμετρο. Αν ο pitcher συνεχίσει να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς να ξεκινάει την κίνηση του για πάνω από 20 δευτερόλεπτα , ο Umpire πρέπει να καλέσει "Ball". Ο umpire πρέπει να δώσει χρόνο στον pitcher να πάρει την κανονική του θέση στο rubber αφότου ο umpire έχει καλέσει ήδη ball και πριν ο umpire καλέσει ένα μεταγενέτσερο ball σύμφωνα με αυτό τον Κανόνα.

Διάλλειμα inning διάρκειας 2:05: Θα πρέπει να υπάρχει διάλλειμα το πολύ 2:05 μεταξύ των innings. Οι ροπαλιστές θα πρέπει να μπούνε στο  batter's box στο 1:45. Όταν οι ροπαλιστές παραβαίνουν αυτό τον κανόνα ο Umpire μπορεί να καλέσει αυτόματα strike. Όταν οι ροπαλιστές είναι έτοιμοι στον κατάλληλο χρόνο και οι pitchers δεν καταφέρουν να ρίξουν ένα pitch πριν την λήξη της περιόδου των 2:05, ο Umpire πρέπει να καλέσει ένα ball.

Διάλλειμα για αλλαγή Pitcher διάρκειας 2:30: Πρέπει να υπάρχει διάλλειμα το πολύ 2:30 για αλλαγές pitcher, συμπεριλαμβανόμενων των αλλαγών κατά την διάρκεια της διακοπής ενός inning. Το πρώτο  pitch πρέπει να πετιέται πριν την λήξη της περιόδου των 2:30 αλλιώς ο umpire πρέπει να καλέσει ένα ball. Το χρονόμετρο πρέπει να ξεκινάει όταν ο νέος pitcher εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο (δηλαδή, περνάει το warning track, ή την γραμμή foul).


Όριο τριών "Time Out": Κάθε ομάδα επιτρέπετε να πάρει τρεις διασκέψεις "Time Out" ανά αγώνα (συμπεριλαμβανομένων των extra innings). Αυτές οι συσκέψεις περιλαμβάνουν την σύσκεψη των παικτών με τον pitcher (συμπεριλαμβανομένου του catcher), συσκέψεις του manager ή του coach με τον pitcher, και συσκέψεις του coach με τον ροπαλιστή. Συσκέψεις κατά την διάρκεια αλλαγών pitcher, και time outs που καλούνται ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή άλλου εκτάκτου γεγονότος, δεν πρέπει να προσμετρούνται στο όριο αυτό. Ένας manager, ή coach ή παίκτης δεν θα επιτρέπετε να καλεί τέταρτο time out προς παράβαση του κανόνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το παιχνίδι θα συνεχίζετε απρόσκοπτα, και οι παραβάτες θα πρέπει να πειθαρχούν με τον κανονισμό.

Επιπλέον, η Major League Baseball θα συνεχίσει να μελετάει ενδεχόμενες τροποποιήσεις στο σύστημα του instant replay. Τα 17 εντός έδρας παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί στο Salt River Fields θα υπόκεινται στο σύστημα review που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα παιχνίδια της MLB, με δυνατότητα σύνδεσης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Replay  της MLB στη Νέα Υόρκη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό πειραματικές διατάξεις, που αφορούν το πεδίο εφαρμογής του replay, την έναρξη του review, χρονικά όρια και άλλους παράγοντες. 


O κομμισάριος του baseball, Allan H. (Bud) Selig, δήλωσε: "Η επιτροπής για το ρυθμό του παιχνιδιού είναι πρόθυμη να δοκιμάσει διάφορες ιδέες προκειμένου να μάθουμε περισσότερα, και είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν χώρο στον οποίο μπορούμε να κάνουμε ακριβώς αυτό. Θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους -.συμπεριλαμβανομένων των παικτών, των umpires, των συνεργατών μας, των φιλάθλων μας και πολλών άλλων που συνεισφέρουν στο παιχνίδι μας -. για να σχηματίσουμε αποτελεσματικές συστάσεις για τον ρυθμό του παιχνιδιού που θα ταιριάζουν με το επίπεδο Major League.".

Επίσης ο πρόεδρος των Atlanta Braves και Πρόεδρος της επιτροπής για το ρυθμό του παιχνιδιού, John Schuerholz, δήλωσε: "Τα μέλη της επιτροπής μας έχουν πολλές πρακτικές ιδέες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Η Αριζόνα Fall League θα είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούμε να πειραματιστούμε με. αυτές τις ιδέες και να πάρουμε μερικά μαθήματα με την ελπίδα του εξορθολογισμού του ρυθμού του παιχνιδιού.".

ΠΗΓΗ: http://m.mlb.com/news/article/97180888/pace-of-game-initiatives-to-be-tested-at-arizona-fall-league